Україно,
Ти - сонце весняне,
Моя рідна, моя золота...
Твої древні задумані храми,
Старовинні чудесні міста –
Ніби в казці, де час зупинився,
Щоб усе, що було, пригадати:
Тихі співи і танці вогнисті,
Щебетання в садку біля хати.
Я. Черняк

24 серпня Україна відзначатиме найбільше державне свято – День незалежності. Воно встановлене на честь виняткової історичної події – ухвалення у 1991 році Верховною Радою Української РСР абсолютною більшістю голосів Акта проголошення незалежності України. Цей документ увінчав тисячолітні прагнення Українського народу мати власну суверенну державу і самостійно визначати свою долю.

Для українців свобода і гідність завжди були основоположними цінностями. Вони спонукали до боротьби за незалежність. На початку ХХ століття, в часи Української революції 1917 – 1921 років, наш народ зміг відродити державність, а 24 серпня 1991 року Актом проголошення незалежності України вона була відновлена. Важливим кроком до повернення історичної справедливості стало прийняття 16 липня 1990 року Декларації про державний суверенітет України. Тоді Верховна Рада УРСР підтримала прагнення народу ліквідувати політичну та економічну залежність від московського центру і розбудовувати самостійну державу, відроджувати національну культуру, історичну пам’ять.

Сьогодні незалежність України – запорука вільного розвитку держав і народів Європи і головна перешкода для російського імперіалізму, який намагається стерти Україну з лиця землі, знищити наш народ як націю, переписати нашу історію, зпепелити наші мрії на щасливе майбутнє. Нині в умовах агресії з боку росії ми продовжуємо боротьбу за власну свободу та незалежність. Тож попереду – велика робота. Українська громада має об’єднати зусилля для подальшої розбудови держави, розвитку громадянського суспільства та консолідації нації, відстоювання територіальної цілісності держави.

Як і в середині минулого століття, ми захищаємо свою Батьківщину від агресора-окупанта, що дає нам додаткові сили і право на відчайдушний спротив. Перемога у цій війні для нас означає вільне життя у своїй власній країні за своїми власними правилами. Ми ніколи не були загарбниками, як нацисти чи рашисти, тому правда і сила на нашому боці.

24 лютого увійде в історію України, як день початку національного спротиву московській орді.

Просто зараз всі ми, діти своєї землі, відчуваємо гордість за те, що українці — це вільні люди з великим серцем та незламним духом.

Ми карбуємо пам‘ять про кожного Героя, який загинув, захищаючи незалежність України! Ми шануємо всіх, хто продовжує тримати стрій і незламно обороняє країну на різних фронтах!

Ми на своїй землі. Ми єдині. Переможемо разом!

Пророчий вислів провідника українського руху опору Степана Бандери: «І прийде час, коли один скаже: "Слава Україні!", а мільйони відповідатимуть "Героям слава!"» став реальністю сьогодні.

З нагоди свята та з метою патріотичного виховання бібліотека підготувала книжково-ілюстративну виставку «Ти у серці нашім, Україно, ти у серці нашім назавжди».