Державний прапор України –
Це символ віри і добра.
У нім – історія країни,
Прадавня, але не стара…
Наталія Погребняк

Державний Прапор – один з трьох офіційних державних символів, що символізують суверенітет держави. «Наш стяг – пшениця у степах під голубим склепінням неба» – ці слова характеризують сутність двох кольорів українського прапору та пояснюють їх розташування відносно один одного. Під синьо-жовтим знаменом наші батьки й діди виборювали незалежність України, а сьогодні з синьо-жовтим стягом українські воїни відстоюють незалежність і суверенітет нашої Батьківщини від рашистської орди.

Хай на всі віки гордо майорить прапор України над рідною землею та у всьому світі! Пишаймося тим, що маємо свою державу, свою землю, рідну мову, традиції і символи. Бережімо їх, адже в них – частинка кожного з нас!

Дорогі українці, гуртуймося, докладаємо ще більших зусиль, щоб кожна наша справа, зроблена для країни, приносила задоволення та прагнення й надалі примножувати національні багатства і славу в ім’я розвитку України, утвердження її добробуту, міцності та самостійності!

З нагоди свята бібліотека підготувала віртуальний слад-екскурс «Прапор, що пройшов через віки».

Нехай свято Державного Прапора України духмяним серпневим запахом українського хліба принесе у наш дім щастя і добро, порозуміння та згуртованість, мир, любов і Боже благословіння!