Представники студентсько-курсантського парламенту Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ, а саме заступники голови Микола Сіроштан (курсант 3 курсу) та Аль Хататнех Мея (студентка 3 курсу), Єлизавета Шевцова (голова волонтерського загону СКП, курсантка 3 курсу) долучилися до міського заходу під гаслом «Один день із життя волонтерів» із нагоди Дня молоді, який вперше відзначається в Україні в Міжнародний День молоді, - 12 серпня.

Організатори проєкту – відділ молодіжної політики Сумської міської ради (директорка – Тетяна Сахнюк) та Молодіжний центр «Романтика» (директорка - Світлана Юрченко) зібрали молодь закладів вищої освіти на зустріч із відомими волонтерами міста Суми.

Перед молоддю виступили та поділилися досвідом волонтерської роботи під час війни: Олег Рєзнік - про Перший Сумський гуманітарний штаб, Андрій Борщ - про організацію спортивно-розважальних заходів, Андрій Безпалий - про гуманітарну допомогу сім’ям з дітьми та ініціативу Facewall «Віримо в ЗСУ» від Громадської організації «Мереживо», Олег Лисенко - про СпівДію Хаб Суми, Маргарита Білодід - про проєкт Благодійного магазину «Посмішка єдності».

Учасники заходу почули цікаві історії, ініціативу волонтерів, які стали цивільними захисниками. Адже внесок молоді у розвиток волонтерського руху дуже вагомий і зараз ми спостерігаємо наближення перемоги України через роботу на різних фронтах.