Інформаційно-цифрові компетентності науково-педагогічних працівників є необхідними для забезпечення освітнього процесу в сучасних умовах його реалізації. Спроможність викладачів забезпечити освітній процес під час карантину в у мовах епідемії СOVID-19, а особливо в умовах воєнного часу, долаючи перепони об’єктивного характеру і використовуючи альтернативні канали зв’язку, дозволили здобувачам освіти продовжити навчання.

Завідувач кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Олена Лук’янихіна стала учасником вебінару “Систематизація даних за допомогою інструментів Google”, організатор – «Академія цифрового розвитку» (м. Київ).

Метою навчання було вдосконалення цифрових компетентностей науково-педагогічних працівників щодо способів систематизації даних різних типів.

У результаті опанування матеріалу вебінару були сформовані знання щодо способів систематизації та зберігання даних для подальшого їх використання у професійній діяльності; удосконалено вміння щодо використання додатків та мобільних застосунків Google Диск, Google Таблиці, Google з метою створення за їх допомогою інноваційних продуктів для цілей освітнього процесу.

Проходження тесту й отримання сертифікату дозволило підтвердити успішне засвоєння освітньої програми вебінару.