27 травня 2022 року доцент кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Тетяна Білоус прийняла участь у онлайн круглому столі «Кращі практики децентралізації: досвід країн ЄС для України».

Антон Авксентьєв, кандидат політичних наук, експерт ГО «Аналітичний центр «Обсерваторія демократії»», старший викладач кафедри політології Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна розповів про «Переосмислення децентралізації в умовах війни: 5 нагальних дилем для України».

З доповіддю виступила Elena Nassen представниця громади Білзен в провінції Лімбург (Бельгія) про особливості організації місцевого самоврядування в Бельгії на прикладі громади, в якій вона проживає та визначила інструменти локальної демократії і механізми їх застосування. Окремо зупинилась на питаннях допомоги українцям, які виїхали з України до Бельгії під час війни.

Спікери відповіли на запитання, що найбільш цікавили учасників круглого столу, які стосувалися досвіду європейських країн для України.