Здійснення прямої військової агресії росії проти України призвело до руйнації цивільної інфраструктури, помешкань та загибелі українських громадян, що спричинило ситуацію гуманітарної катастрофи у державі.

Більшість громадян України, які опинилися на лінії зіткнення та окупації загарбників, перебувають у скрутному становищі та вимушені покидати місця свого постійного проживання.

Сьогодні в країні нараховується понад 10 мільйонів громадян, які стали вимушеними переселенцями.

У звʼязку із зазначеним, а також з метою обʼєднання спільних зусиль у забезпеченні громадян України безпечним прихистком, Міністерство культури та інформаційної політики України розпочало проведення комунікаційної кампанії соціального проєкту «Прихисток», який здійснюється під патронатом Президента України Володимира Зеленського.

Інформаційна кампанія спрямована на підвищення свідомості громадянами центральної та західної частин України у необхідності допомоги вимушеним переселенцям, а саме їх розміщення у власних житлових помешканнях.

Пропонуємо інформацію Міністерства соціальної політики України щодо алгоритму дій для отримання допомоги внутрішньо переміщним особам на проживання, участі у соціальній програмі «Прихисток», каналів комунікації тощо.

Допомога внутрішньо переміщеним особам, соціальна програма "Прихисток"