Доцент кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Світлана ВИГАНЯЙЛО провела бінарне заняття з дисципліни «Інформаційне забезпечення професійної діяльності» для здобувачів вищої освіти 1 курсу спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність» на тему «Дослідження алгоритму функціонування системи централізованого управління нарядами поліції «Лінія 102»». Запрошеними гостями стали Наталія ЯКИМЕНКО – Начальниця чергової частини відділення поліції № 1 (с. Недригайлів) Роменського районного відділу поліції ГУНП в Сумській області; Олена МАРТИНЕНКО – майор поліції, старший інспектор сектору кадрового забезпечення Роменського районного відділу поліції ГУНП в Сумській області та капрал поліції Катерина КАЛЮЖНА.

У процесі опрацювання теми слухачі отримали інформацію від практичного працівника національної поліції Наталії Якименко, яка розповіла студентам про використання єдиної інформаційної системи Міністерства внутрішніх справ України, особливості використання Інформаційного порталу Національної поліції України, особливості приймання повідомлень про правопорушення у відділенні, реагування на різні види правопорушень та звітність по реагуванню. Також представник практичних підрозділів наголосила на особливостях ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань та складанні Електронних рапортів. Зустріч відбулась у дружній робочій обстановці. Студенти отримали ґрунтовні відповіді на питання, що виникали в процесі теоретичного вивчення та під час виконання практичних завдань у рамках дисципліни, що вивчається.

Щиро дякуємо Наталії ЯКИМЕНКО, Олені МАРТИНЕНКО та Катерині КАЛЮЖНІЙ за професійний підхід та сподіваємось на подальші зустрічі з метою поглиблення практико орієнтованої підготовки здобувачів Сумської філії ХНУВС!