Під час акції «Донорство – це романтика», що проводиться у плазмоцентрі «Biopharma Plasma Суми», курсанти 2-го курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ безоплатно здали компоненти крові для тих, хто цього потребує.

«Ми усі звикли до того, що романтика – це почуття до людини протилежної статі, - говорить рядовий поліції Микола Сіроштан. – Та романтика – це ще й спосіб життя, який відрізняється оптимізмом та позитивними емоціями. І ми, донори, є тому доказ».

Курсанти вже майже три роки входять до донорського руху філії. Рядовий поліції Семен Білокобиленко понад 15 разів здав компоненти крові. «Я обрав професію поліцейського, в основі якої, перш за все – допомога людям, – зазначає курсант. – І вже сьогодні я готовий робити те, що стане порятунком для іншого».

«Для мене дуже приємними є повідомлення, що моя кров була використана для допомоги пацієнтам лікарні, - ділиться курсантка 2-го курсу Сумської філії ХНУВС Анастасія Москаленко. – Дуже хочеться вірити, що кожна її крапля – це крок до одужання».

Сьогодні курсанти поповнили банк крові на 1300 мл плазми та на 500 мл крові. Кажуть, на цьому зупинятися не стануть, та у будь-яку хвилину готові прийти на допомогу.