Старший викладач кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Лариса Гарцунова та викладач кафедри гуманітарних дисциплін Анна Решитько провели бінарне заняття з англійської мови для здобувачів вищої освіти 1 курсу спеціальності 081 «Право» на тему «Legislative Bodies of Ukraine. The Verkhovna Rada» («Законодавчі органі України. Верховна Рада України») разом із головним консультантом секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності – Іриною Герасименко.

Під час заняття пані Ірина розповіла про структуру комітету Верховної Ради України, його роботу в контексті виконання законопроектної функції, про стадії законодавчої процедури. Здобувачі вищої освіти дізнались про етапи розробки проектів законів; внесення і відкликання законодавчих пропозицій, законопроектів; розгляд законодавчих пропозицій, законопроектів, поправок у комітетах Верховної Ради, тимчасових спеціальних комісіях; а також про процедуру підписання законів, опублікування, введення їх у дію, особливості написання експертних висновків на законопроекти.

Також пані Ірина наголосила на необхідності вивчення іноземної мови майбутніми правниками з огляду на євроінтеграційні процеси, що відбуваються в нашій державі.

Щиро дякуємо пані Ірині Герасименко за розповідь та сподіваємось на подальші зустрічі!