Під час реалізації пілотного проєкту «Академічна мобільність» між закладами вищої освіти, які належать до сфери управління МВС України, курсанти 1 курсу Артем Гербут, Дар’я Колоснікова, Вадим Омельченко, Катерина Прісіч, Вікторія Іванченко Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ відвідали тренінг «Складові успішного професійного розвитку сучасного поліцейського», який був проведений психологом Донецького державного університету внутрішніх справ Анастасією Бабкіною.

Захід складався з трьох частин: «Ефективна комунікація», «Моральні цінності» та «Складові успіху». Метою тренінга бул: формування умінь спілкування і знаходження шляхів подолання труднощів у спілкуванні, підвищення комунікативних здібностей курсантів; сприяти усвідомленню цінностей у житті: формування у курсантів навичок і звичок моральної поведінки, культури спілкування, взаєморозуміння, віри у власні сили, творчі можливості людини; визначення складових успіху, сприяння усвідомленню курсантів власної активної позиції для досягнення успіху у навчально-службовій діяльності.

Для досягнення мети було застосовано різноманітні психологічні вправи, такі як: «Три портрети», «Хрест-Паралель», «Що нас об’єднує», «Що для мене є цінністю», «Аукціон», «Для мене успіх – це…», а також інтерактивна гра «Крок до успіху» і психологічно-казкова загадка.

Мети психологічного тренінгу було досягнуто, що підтвердила рефлексія у кінці заходу та обмін думок і вражень між учасниками.