У межах реалізації програми академічної мобільності між закладами вищої освіти, які належать до сфери управління МВС України, представники Донецького державного університету внутрішніх справ провели для курсантів 1 курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Артема Гербута, Дар’ї Колоснікової, Вадима Омельченко, Катерини Прісіч та Вікторії Іванченко екскурсію по місту Маріуполь.

Курсанти відвідали одне з найулюбленіших місць маріупольців – найдовший прогулянковий пірс Маріуполя, який виходить у море.

Також вихованці Сумської філії ХНУВС відвідали Площу Свободи, на якій розміщено 25 птахів, що символізують 25 областей України. Нанесений на крила птахів орнамент кожної області символізує її власний культурний код. Унікальне лазерне шоу, шо виходить з крил птахів на площу, об’єднує області в цілісну єдину країну. А в елементах площі зашита цінність вільного та мирного життя, гіркота втрат та погляд у майбутнє.

На власні очі побачили мурал «Мілана», який став символом всеперемагаючого милосердя. Історія зображеної дівчинки – одна з сотень тисяч історій зламаного дитинства через війну на Сході України.

Від проведеної екскурсії курсанти були у захваті. Зазначають, що програма академічної мобільності, в якій вони беруть участь, дуже насичена та цікава.