Сучасна дидактика оголосила провідним в організації освітнього процесу принцип інтеграції, реалізація якого дає змогу забезпечити системність знань здобувачів вищої освіти. Відтак у Сумській філії ХНУВС поширюється практика впровадження різних інноваційних видів занять.

У ланцюгу педагогічного дизайну, що має істотний вплив на формування мовної культури під час виконання професійних обов’язків, важливе місце посідає саме інтегроване заняття. З огляду на актуальність окресленої теми 27 січня для здобувачів першого курсу завідувачем кафедри гуманітарних дисциплін Валентиною Василенко разом зі старшим інспектором сектору зв’язків із громадськістю управління патрульної поліції в Сумській області капітаном поліції Оксаною Красовською та інспектором сектору зв’язків із громадськістю управління патрульної поліції в Сумській області старшим лейтенантом поліції Мариною Горьковською проведено бінарне заняття «Мовленнєва культура правника при професійній комунікативній взаємодії».

Спікери акцентували, що майбутнім правникам у повсякденній роботі необхідно володіти точністю формулювань, нормами мовного етикету та правилами мовленнєвої поведінки під час перемовин, нарад, дискусій, публічних виступів, адже вони за будь-яких обставин мають підтримувати на належному рівні імідж правоохоронної системи.

На завершення зустрічі учасники подякували за запрошення та виразили готовність в подальшому брати участь у заняттях подібного формату.