До Міжнародного дня боротьби з корупцією доцентом кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХЕУВС, куратором групи СФ-103 Виганяйло Світланою Миколаївною було проведено тематичну бесіду на тему «Знайомство курсантів із основними положеннями Закону України «Про запобігання корупції» та дотримання антикорупційної дисципліни».

Лекція мала ознайомлювальний та профілактичний характер щодо недопущення проявів корупції у власному житті, під час отримання освіти і несення служби. Курсанти звернулись до першоджерела Закону України «Про запобігання корупції» та обговорили основні його положення.

Говорили про те, хто є суб’єктами, на яких поширюється дія цього Закону, уповноважені підрозділи (уповноважені особи) з питань запобігання та виявлення корупції, формування та реалізацію антикорупційної політики, запобігання корупційним та пов’язаним з корупцією правопорушенням.

Курсанти отримали вичерпну інформацію з першоджерела і були орієнтовані на формування серед оточення власним прикладом недопущення проявів корупційної поведінки.