Державний науковий заклад «Інститут модернізації змісту освіти» спільно з ТОВ «Х’юман» проводив ІІ Всеукраїнський відкритий марафон з української мови. Метою змагання є розвиток у студентської молоді стійкої мотивації й свідомого прагнення до вивчення української мови, формування компетентностей комунікативно доцільно й виправдано користуватися засобами мови в різних життєвих ситуаціях і сферах спілкування.

Учасниками Марафону під керівництвом завідувачки кафедри гуманітарних дисциплін Валентини Василенко стали студенти та курсанти Сумської філії ХНУВС – Шевцова Єлизавета, Губська Світлана, Чех Максим, Бова Софія та Оксана Лукаш. Усього з усіх регіонів України подано 35 835 заявок.

Змагання проходили в дистанційному форматі в чотири етапи: з 12 листопада до 05 грудня 2021 року за правилами, затвердженими на засіданні оргкомітету ІІ Всеукраїнського відкритого марафону з української мови (протокол № 01 від 17.09.2021).

• І етап – «Культура слова (лексикологія, фразеологія)» – 12 листопада - 14 листопада;
• ІІ етап – «Граматика (синтаксис, морфологія, словотворення)» – 19 листопада - 21 листопада;
• ІІІ етап – «Правопис (орфографія, пунктуація, фонетика, орфоепія)» – 26 листопада - 28 листопада;
• ІV етап – «Робота з текстом» – 03 грудня - 05 грудня.

Завдання ІІ Всеукраїнського відкритого марафону з української мови розроблені творчою групою на чолі з Олександром Авраменком, доцентом Київського університету імені Бориса Грінченка.

Наші учасники успішно пройшли всі етапи Марафону і отримали сертифікати.

Після опрацювання конкурсною комісією результатів, будуть визначені переможці.

Тож побажаємо нашим марафонцям удачі!