09 грудня 2021 року завідувачка кафедри гуманітарних дисциплін Валентина Василенко та доцентка кафедри Юлія Самойлова взяли участь у Всеукраїнському освітньому онлайн-коворкінгу «Роль закладів освіти у формуванні нульової терпимості до корупції та вихованні доброчесності в Україні».

Під час коворкінгу учасників ознайомили з організаційно-правовими заходами запобігання корупції, шляхами та методами своєчасного і належного реагування на корупційні дії. Серед питань, які обговорювалися під час заходу: формування культури академічної доброчесності в освітніх закладах; захист прав викривачів як засіб формування нульової терпимості до корупції; лобіювання інтересів та корупція; як запобігати корупції через навчання і дослідження.

Спікерами виступили:

  • Гуржій Анна Валеріївна, фахівчиня у сфері Інтелектуальної власності, експерт з питань академічної доброчесності;
  • Косиця Ольга Олексіївна, експертка з питань правоохоронної та антикорупційної діяльності, авторка понад 70 навчально-наукових публікацій;
  • Бакка Тамара Володимирівна, доцентка кафедри методики навчання суспільних дисциплін та гендерної освіти історико-філософського факультету Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова;
  • Білецький Андрій Володимирович, адміністративний директор Міждисциплінарного науково-освітнього центру протидії корупції Національного університету "Києво-Могилянська академія".

Отримані під час коворкінгу знання є цінними для використання в науково-педагогічній діяльності з метою підвищення рівня правосвідомості учасників освітнього процесу та виховання культури академічної доброчесності.