На сьогодні ВІЛ-інфекція поширена по країнах усіх континентів і її поширення в світі носить назву пандемії ВІЛ/СНІДу, а в Україні розвивається епідемія ВІЛ/СНІДу. В країні зареєстровано понад 170 тис. ВІЛ-інфікованих, але за підрахунками експертів про свій ВІЛ-статус знає лише третина інфікованих.

Щороку, за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цей день започатковано у 1988 році, він покликаний підвищити поінформованість щодо ВІЛ/СНІДу та привернути увагу суспільства до порушень прав і свобод людини, які мають ВІЛ-статус.

Цей День встановлений з метою підвищення обізнаності про епідемію СНІДу, викликаної поширенням ВІЛ-інфекції, а також як день пам’яті жертв цього захворювання.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це важлива нагода для підняття рівня поінформованості молоді, широких верств населення про проблеми ВІЛ/СНІДу, проблеми людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом, звільнення від наркотичної та алкогольної залежності.

Мета бібліотечного заходу — звернути увагу суспільства на цю проблему. Символом боротьби зі СНІДом стала червона стрічка як символ боротьби з ВІЛ/СНІД. Вона означає: «Я знаю про проблему ВІЛ/СНІДу і я не байдужий до неї».

Головним важелем у попередженні поширення ВІЛ-інфекції в країні є дотримання здорового способу життя, відмова від ризикованої щодо інфікування ВІЛ поведінки. Свідоме ставлення до свого здоров’я забезпечить захист від СНІДу.

Живіть якісним та повноцінним життям.

Бережіть себе, піклуйтеся про ближніх.