Щороку 16 листопада відзначається Міжнародний день толерантності, оскільки цього дня у 1995 році держави-члени ООН ухвалили Декларацію принципів терпимості. Для курсантів 204 взводу куратором Цвітаною Барановою було проведено онлайн-урок «Всі ми – різні, всі ми – рівні».

На самому початку куратором було запропоновано пограти у гру «А щоби ти зробив, якби?». Курсантам було запропоновано питання – ситуації, на які потрібно було дати відповіді, після чого було проаналізовано варіанти відповідей по відношенню толерантного ставлення до інших.

«Дуже важливо сьогодні, щоби кожна людина володіла інформацією щодо толерантності, адже сьогодні кожен по-своєму розуміє значення цього слова. Для когось це любов до інших, для когось терпіння, а для деяких ці риси взагалі не важливі у житті. Мені здається: у голові більшості лише думки про власне благо. І це дуже сумно. Ми не вміємо толерантно відноситися до інших, розуміти та поважати думку співрозмовника, вміти вислухати та підтримати людину, яка хоче бути почутою. Тому, будьте відкритими до нового, робіть добро і майте щире та розуміюче серце по відношенню до інших», - такими словами завершила урок толерантності Цвітана Сергіївна.

*Довідково:

Толерантність – це повага, сприйняття та розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, форм самовираження та самовиявлення людської особистості. Формуванню толерантності сприяють знання, відкритість, спілкування та свобода думки, совісті і переконань. Толерантність – це єдність у різноманітті. Це не тільки моральний обов’язок, а й політична та правова потреба.

Толерантність вимагає справедливості та неупередженості від законодавства, надання кожній людині рівних можливостей для розвитку, проте закони хоча і є потрібними, проте цього часто недостатньо для виховання толерантного суспільства.