З 15 по 21 листопада 2021 року триває другий етап щорічного Всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху, заходи в рамках якого повинні сприяти зменшенню кількості загиблих і травмованих у результаті дорожньо-транспортних пригод.

Відповідно до плану заходів Сумської філії ХНУВС з дисципліни безпека дорожнього руху проведено бінарне заняття за участі Олександра Худінова – начальника відділу розшуку та опрацювання матеріалів ДТП управління патрульної поліції в Сумській області.

У рамках теми «Визначення та фіксація фактичних даних. Встановлення особи, чиї дії (бездіяльність) є причиною дорожньо-транспортної пригоди» практичний працівник наголосив на змінах у законодавстві, що набрали чинності 1 листопада 2021 року (Постанова КМ України «Про внесення змін до Правил дорожнього руху» від 29.09.2021р. № 1091).

Під час бесіди з курсантами 1-го курсу представник департаменту патрульної поліції виокремив основні види та причини скоєння ДТП в Україні та заходи їх профілактики. Олександр Худінов відзначив важливу роль поліцейських у цьому процесі і необхідність постійної профілактичної роботи з населенням із формування культури безпеки і необхідності неухильного дотримання правил дорожнього руху з метою збереження життя, зменшення людських і матеріальних втрат внаслідок ДТП.

Викладач дисципліни безпека дорожнього руху Олег Змисля подякував практичному працівникові за докладну і змістовну бесіду, а курсанти – за можливість розібрати складні кейси не тільки з погляду теорії, а й з набутого поліцейського досвіду.