У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ, дотримуючись усіх карантинних вимог, спільно з ГУНП в Сумській області та управлінням патрульної поліції у Сумській області пройшов День відкритих дверей. До закладу освіти завітали більше 100 випускних класів загальноосвітніх навчальних закладів міста Суми та Сумської області, а також студенти коледжів і училищ.

Метою проведення заходу стало ознайомлення майбутніх вступників із юридичними професіями, умовами вступу до Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ, особливостями навчання, наукової роботи студентів, матеріально-технічною базою, перспективами працевлаштування. На присутніх чекало багато корисної інформації, виставок, демонстрацій, показових виступів тощо.

З вітальним словом до присутніх на початку зустрічі звернувся директор Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ заслужений юрист України, доктор юридичних наук, професор Сергій Станіславович Лукаш. Він розповів про заклад вищої освіти, особливості вступу та навчання у філії як за державним замовленням, так і за кошти фізичних та юридичних осіб.

Провідний фахівець філії Цвітана Баранова детально розповіла про особливості реєстрації та оформлення особових справ для навчання за спеціальністю «Правоохоронна діяльність» за державним замовленням перспективи працевлаштування в органах та підрозділах поліції та про вступну кампанію 2022 року.

Абітурієнтам, які завітали на День відкритих дверей, була запропонована екскурсія по закладу. Випускники ознайомились із виставкою зброї та спеціальних засобів, що знаходяться на озброєнні управління «КОРД» ГУНП в Сумській області та управління патрульної поліції у Сумській області. Поліцейські-кінологи продемонстрували роботу службових собак із виявлення наркотичних засобів. Працював криміналістичний кабінет, зала судових засідань, лінгафонний кабінет. З творчими номерами перед гостями виступили студенти філії. Після чого було проведено екскурсію по базі № 2, де присутні ознайомилися з місцем проживанням та навчанням курсантів.

Під час проведення заходу відвідувачі переглянули презентацію про заклад, навчання та дозвілля курсантів і студентів, поспілкувалися з викладачами, курсантами та студентами філії, отримали інформаційно-іміджеву продукцію.

Хочеться висловити вдячність керівництву ГУНП в Сумській області та управління патрульної поліції у Сумській області за допомогу у проведенні спільного профорієнтаційного заходу.

А ми нагадуємо, що вже з 01 листопада стартує електронна реєстрація кандидатів з числа цивільних осіб, що бажають навчатися у закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських, за кошти державного бюджету.

Допомогу у заповненні анкети вам надасть наш фахівець Цвітана Сергіївна (тел. 066-45-88-018), електронна пошта ([email protected])