Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей) – щорічна міжнародна інформаційна кампанія, що включає заходи (лекції, воркшопи, майстер-класи, змагання і конкурси) у різних країнах світу на фінансову тематику для дітей та молоді з метою підвищення фінансової обізнаності молодого покоління.

«Бережіть себе, бережіть свої гроші!» – офіційна тема Global Money Week у 2021 році, яка наголошує на важливості збереження здоров’я та фінансової стійкості населення в умовах сьогодення.

З нагоди проведення Global Money Week 2021 в Україні і з метою підвищення рівня фінансової обізнаності студентів Сумської філії ХНУВС науково-педагогічний склад кафедри соціально-економічних дисциплін (завідувач кафедри, кандидат економічних наук, доцент Олена Лук’янихіна доцент кафедри, кандидат економічних наук Людмила Парфентій та старший викладач кафедри, кандидат економічних наук Світлана Петровська) разом зі студентами 1-го та 4-го курсів спеціальності 081 Право долучилися до вебінарів, проведених Національним банком України для студентів:

«НБУ – 30 років розвитку: якими ми були, що змінилось і яке майбутнє будуємо». Спікер заходу – Михайло Відякін, заступник директора департаменту стратегії та розвитку НБУ.

Учасники заходу дізналися про особливості діяльності НБУ та його ключові функції, трансформаційні зміни за роки незалежності, ознайомилися з основними стратегічними напрямами подальшого розвитку НБУ як центрального банку України.

«Як та коли виник Національний банк України?». Учасники заходу познайомились з історією становлення та розвитку банківської справи в Україні, дізналися, як виник центральний банк та з’явилась гривня, де виготовляють українські гроші. Спікером виступив Денис Толочко, директор Музею грошей Національного банку України.

Інформація, отримана на вебінарах, стане у нагоді як для підвищення загального рівня фінансової грамотності, так і в рамках вивчення навчальних дисциплін «Основи економічної теорії», «Фінанси», «Аудит» та інших.