У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ професор кафедри юридичних дисциплін Горобець Наталія та доцент кафедри юридичних дисциплін Садикова Яна провели практичне заняття з дисципліни «Цивільне право та процес» для курсантів 2 курсу у форматі workshop на тему «Лексико-словотвірні інновації в приватному праві».

Термін не тільки фіксує інформацію, але є засобом передачі, породження знань у процесі професійного спілкування.

Мовна культура сучасних українських правників та правоохоронців формується з українських, латинських та іншомовних термінів.

Раніше можна було вивчити щось і використовувати все життя, сьогодні фахівець повинен постійно оновлювати свої знання внаслідок глобалізаційних та інноваційних процесів у державі та світі.

Формат workshop дозволив курсантам отримати динамічні знання у процесі запам’ятовування через осмислення.

Курсантів було розділено на групи по два, кожній групі надано для аналізу новий та широковживаний донедавна чи аналоговий термін. Метою заходу було популяризувати новітню приватноправову термінологію в освітньому процесі. Даний формат навчального заняття спрямований на акцентування важливості для курсантів вивчення цивільного права та процесу.