04 лютого 2021 року для магістрів, студентів та курсантів 2-4 курсів Сумської філії спеціальностей «Право» та «Правоохоронна діяльність» у рамках дисциплін «Цивільне право», «Цивільне право та процес», «Цивільний процес», «Міжнародне приватне право» та «Виконавче провадження» професором кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Наталією Горобець та доцентом кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Яною Садиковою був проведений міждисциплінарний семінар «Рекодифікація цивільного законодавства в Україні».

Захід був присвячений першому засіданню у Верховній раді України Робочої групи з підготовки проекту Закону з рекодифікації (оновлення) цивільного законодавства України (28.01.21). У заході взяли участь 96 здобувачів вищої освіти. Учасники заходу обговорили зазначену подію, а також важливість оновлення цивільного законодавства на даному етапі розвитку України.

Обговорювалися питання доцільності скасування Господарського та Сімейного кодексів, вплив таких рішень на правозастосовну діяльність. Доповідачами заходу виступили викладачі Яна Садикова та Наталія Горобець, студенти Анастасія Кисіленко, Влад Забіла, Анна Терещенко, курсанти Владислав Федоренко та Ілля Кошман.

Студентка 4 курсу Анастасія Кисіленко виступила з аналізом проекту Концепції оновлення Цивільного кодексу України. Доповідь викликала зацікавленість серед учасників семінару і викликала жваві обговорення. Зокрема, учасники висловилися про обсяг такого нормативного акту, доцільність включення Книги 8 «Міжнародне приватне право» та перспективи прийняття даного акту Верховною Радою України.