Шановні колеги!

Вітаю колектив із черговою річницею надання нашому навчальному закладу статусу університету!

Харківський національний університет внутрішніх справ є продовжувачем і примножувачем славних традицій навчальних закладів попередніх років, які займалися підготовкою кадрів для правоохоронних органів. Створений у 1994 році, непростому році в історії України, коли відбувалося її становлення як держави, Університет поступово став важливим центром відомчої науки й освіти.

На всіх етапах свого існування університет відігравав важливу роль у підготовці фахівців для Міністерства внутрішніх справ, із року в рік покращуючи її. Розвивалася навчальна та матеріальна база вишу, збільшувалася кількість докторів і кандидатів наук. Це дало змогу у 2015 році успішно перейти від підготовки працівників міліції до підготовки поліцейських. В Університеті створені і плідно працюють надзвичайно важливі для підготовки поліцейських кафедри, де зосереджені кращі фахівці.

За 26 років свого існування наш навчальний заклад підготував більше 50 тисяч спеціалістів для органів правопорядку України. Це правоохоронці, які стояли і стоять на захисті прав і свобод громадян нашої держави, її незалежності. Вони працюють у підрозділах карного розшуку, боротьби з незаконним обігом наркотиків, у сфері захисту економіки, в інших службах поліції. Своєю сумлінною повсякденною працею вони підтримують високий авторитет нашого Університету.

Із часу створення Університету пройдено вже чималий шлях. Це був шлях змін, перетворень, непростих рішень. Ми з вами стали свідками того, як Університет перетворюється на потужну навчальну базу для підготовки поліцейських – були створені спеціалізовані аудиторії, комп’ютерні класи, навчально-тренувальні полігони, стрілецькі комплекси, сучасна спортивна база, новий 9-ти поверховий гуртожиток, сквери для відпочинку та багато іншого. Без сумніву, були значні здобутки, нам є чим пишатися. Однак попереду нові завдання, нові виклики, які потрібно вирішувати щоденно і щогодинно. Упевнений, що високопрофесійному та випробуваному колективу нашого навчального закладу до снаги вирішити всі поставлені перед нами завдання.

Бажаю нашому Університету, всім, хто тут працює і навчається, міцного здоров’я, особистого щастя, добробуту в кожній родині, натхнення й невтомності у праці!

Ректор Харківського національного
університету внутрішніх справ у 2012–2015 рр.,
член-кореспондент НАПрН України,
доктор юридичних наук, професор,
заслужений юрист України,
генерал-полковник міліці Сергій ГУСАРОВ