З метою моніторингу якості освітніх послуг в Сумській філії ХНУВС 27 листопада 2019 року було проведено анонімне опитування серед здобувачів вищої освіти, які навчаються на другому (магістерському) рівні за спеціальністю «Правоохоронна діяльність». У роботі брали участь 64 особи. Серед завдань анкетування було вивчення рівня задоволеності матеріально-технічною базою університету, змістом та організацією освітнього процесу, дотримання принципів академічної доброчесності та «студентоцентрованості».

В університеті здобувачі вищої освіти мають можливість отримати підтримку викладачів, методистів, кураторів, медпрацівників, психолога та представників інших підрозділів щодо задоволення власних потреб. За результатами опитування 80% магістрів задоволені рівнем освітньої, консультативної̈ та соціальної підтримки.

У Сумській філії ХНУВС реалізується принцип «студентоценторованого навчання», який передбачає розширення прав і можливостей здобувачів вищої освіти, розробку нових підходів до викладання та навчання, програм, що формують практичні навички і компетенції. Серед учасників опитування 82% вважають, що викладачі створюють умови, які готують їх до реальної професійної діяльності, підвищують їх конкурентоспроможність на ринку праці, мають можливість реалізувати свої права у просторі університету.

Серед цінностей Сумської філії ХНУВС академічна доброчесність визнається засадничою в освітньому та науковому процесах. Академічна спільнота філії зобов’язана дотримуватися загальновизнаних норм етики, моралі, стандартів в освітній, науково-дослідній та виховній діяльності, поважати гідність осіб, які працюють і навчаються у філії, підтримувати систему демократичних відносин між усіма членами колективу, сприяти підвищенню морально-психологічного клімату в колективі, спрямовувати свої дії на зміцнення авторитету та позитивного іміджу філії. Під час навчання у Сумській філії ХНУВС 78% опитаних не стикалися з випадками порушень академічної доброчесності. Решта вибірки вказувала на випадки списування на контрольних заходах, написання наукових робіт із використанням плагіату, необ’єктивного оцінювання без подачі апеляції.

Таким чином, перспективами Сумської філії ХНУВС є пропагування академічної доброчесності, модернізація аудиторного фонду, створення мобільного простору, який буде надавати можливості використовувати сучасні технології навчання, проведення щорічного моніторингу рівня задоволеності здобувачами вищої освіти освітніми послугами для подальшого покращення якості освітнього процесу.