Доцент кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС, кандидат економічних наук Людмила Парфентій та старший викладач кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС, кандидат економічних наук Світлана Петровська взяли участь у серії вебінарів з використання бази даних Scopus.

На вебінарах, які проводилися впродовж липня 2020 року, викладачі ознайомилися з наступними аспектами:

1) Огляд та основна інформація про найбільшу в світі бібліографічну базу даних Scopus. Для чого вона призначена, який контент містить? Як зареєструватись та працювати з даними у Scopus?

2) Як отримувати релевантну інформацію у Scopus? Простий та розширений пошук по документах. Робота з отриманими результатами, їхній аналіз, експорт, збереження та створення повідомлень.

3) ScienceDirect як одна з найбільших повнотекстових баз даних літератури, що пропонує доступ до понад 2 500 наукових журналів та 33 000 книг. Знайомство з базою даних і її контентом, що знаходиться у відкритому доступі, способи його пошуку та завантаження. Тематичні сторінки (ScienceDirect Topics) з перевіреною та фундаментальною інформацією на теми, які цікавлять дослідників.

4) Пошук та огляд профілів авторів у Scopus. Як вони створюються? Як можна відкорегувати інформацію у них? Як вимірюється впливовість авторів за показниками Scopus?

Лектором виступила офіційний тренер компанії Elsevier, головний бібліотекар Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича Київського національного університету імені Тараса Шевченка Марина Назаровець.