29.04.20 відбулося засідання студентського наукового гуртка кафедри юридичних дисциплін «Трудового, аграрного, земельного адміністративного, господарського та фінансового права» у вигляді Круглого столу «Захист інформаційних прав у міжнародній мережі Internet: міжнародний досвід» за допомогою хмарної платформи «Zoom». Круглий стіл відбувся за участю IT-спеціаліста Левченка Едуарда, членів гуртка та студентів-консультантів ЮК «Правова допомога». Організаторами заходу виступили керівник гуртка, доцент кафедри юридичних дисциплін, кандидат юридичних наук, доцент Наталія Дуравкіна та керівник юридичної клініки «Правова допомога», кандидат педагогічних наук, доцент Марина Василенко.

Сьогодні інформаційні системи та технології насичують усі сфери сучасного життя, вдосконалюються, розвиваються, стають незамінною складовою існування людини. І, напевне, найважливішим елементом такого поступу є глобальна мережа – Інтернет.

За наявності таких позитивних моментів існує низка проблем, адже протягом останніх років спостерігається стійка тенденція до різкого збільшення загроз з точки зору кількості спроб несанкціонованого втручання в роботу інформаційних та телекомунікаційних систем, та несанкціонованого доступу до інформації, яка в них циркулює, а також появи нових методів та алгоритмів щодо їх здійснення.

Саме тому на круглому столі були обговорені питання захисту особистих даних в умовах сучасного інформаційного життя, що є чи не найважливішим аспектом у задоволенні безпечного використання усіх можливостей нинішніх технологій.