Першою складовою системи внутрішнього забезпечення якості освіти в університеті є профорієнтаційна робота серед зацікавлених осіб, особливо учнівської молоді нашого регіону, участь у якій беруть не тільки викладачі, а й здобувачі вищої освіти Сумської філії ХНУВС. Відповідно до планів профорієнтаційної роботи і завдяки співпраці з керівництвом школи завідувач кафедри соціально-економічних дисциплін к.е.н., доцент Лук’янихіна Олена Анатоліївна провела профорієнтаційну роботу серед учнів 11-х класів КУ Сумська ЗОШ I-III ст. № 27.

До учнів було доведено інформацію про особливості підготовки юристів та правоохоронців у Сумській філії ХНУВС як за контрактною формою, так і за кошти держбюджету. Особливого змістового наповнення зустріч із учнями, яки обирають професію, набула завдяки слухачам (у минулому курсантів Сумської філії). Дерюга Назар, Паращенко Максим, Смолевський Олексій, Федоренко Владислав та Чебіряко Дмитро, котрі вже працюють у підрозділах Національної поліції України, розповіли про переваги навчання за спеціальністю «Правоохоронна діяльність» за кошти держбюджету, можливості працевлаштування і про власний досвід роботи у практичних підрозділах. Учні із зацікавленістю вислухали розповіді гостей, задавали питання, отримали вичерпні відповіді і рекламно-інформаційні буклети про спеціальності, за якими здійснюється підготовка у Сумській філії ХНУВС.
Також було проведено експрес-анкетування серед бажаючих щодо виявлення професійних здібностей учнів до певної галузі юридичної професії, намірів продовження навчання і вибору спеціальності.

Загалом зустріч виявилась змістовною і доволі жвавою, а учні виявили інтерес і зацікавленість відвідати Сумську філію на день відкритих дверей та інші заходи.