Днями для курсантів - першокурсників Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ у рамках лекторію «Молодь за здоровий спосіб життя» було організовано інтерактивну зустріч на тему «Відповідальність починається з мене» із фахівцями «Клініка, дружня до молоді» Сумської міської ради. Перша зустріч пройшла у форматі діалогу.

Головний лікар КДМ Владлена Концевич розповіла курсантам про специфіку роботи «Клініки, дружня до молоді» Сумської міської ради та поділилася враженнями про свою участь у Міжнародній конференції в рамках проєкту «Освіта в дусі миру: українська молодь будує діалог». «Міжнародний проєкт дуже важливий для України, і молоді, зокрема, - наголосила пані Владлена, - який реалізується Center for Euroinitiatives, у партнерстві з Fundacja IRSE (Польща), EduEra (Словаччина), Útilapu Hálózat - SCI Hungary (Угорщина), Youth Peace Ambassadors Network, адже молодь, повинна мати знання, навички та підтримку у реалізації своїх основних прав людини».

Соціальний педагог КДМ Анна Крамар представила інтерактив «Вільна усвідомлена згода в ситуаціях, пов’язаних із сексом” як елемент тренінгу «Протидія гендерно зумовленого насилля», «Здоров’я жінки і планування сім’ї» з використанням ролику Теа consent, який озвучений українською ГО "Жіночі перспективи".

«Дані зустрічі із фахівцями КДМ сприяють та допомагають молоді закладу вищої освіти бути обізнаними у питаннях формування та збереження свого здоров’я», - стверджує організаторка зустрічі, провідна фахівчиня ВКЗ Ганна Мітітєл.