Майже 3 тижні тривав табірний збір для курсантів-першокурсників. За цей час хлопці та дівчата пройшли адаптацію до освітньої діяльності у закладі вищої освіти зі специфічними умовами навчання, ознайомилися з нормативними документами, які регламентують діяльність Національної поліції, пройшли заняття зі стройового вишкілу.

«Першу сходинку в обраній вами професії поліцейського ви пройшли на «відмінно», - звернувся до курсантів 1-го курсу директор Сумської філії ХНУВС Сергій ЛУКАШ. – Жоден із вас за цей час не поскаржився, що йому важко. Так і триматися далі! Професія, яку ви обрали, – нелегка. Тож, все ще попереду. Навчайтеся, працюйте над собою, будьте наполегливими. І вже зовсім скоро ви самі побачити результати своєї праці».

Керівник табірного збору директор СЦППП «Академія поліції» (м. Суми) Сумської філії ХНУВС капітан поліції Олександр Мінченко зазначив: «Цей день – день закриття табірного збору – завжди хвилюючий. Адже саме відсьогодні розпочинається ваш дорослий, самостійний, виважений шлях до нових знань, звершень та професійного становлення».

«Служити та захищати – для нас, поліцейських, це не просто слова. Це життєве кредо, яке ми втілюємо у життя щодня, - звернувся до курсантів провідний фахівець філії майор поліції Сергій ТОВСТУХА. – Тож, попереду три роки навчання. Візьміть максимально знань для того, аби у майбутньому стати справжніми поліцейськими».