Сумська філії Харківського національного університету внутрішніх справ багато років співпрацює із центром медичної допомоги «Клініка, дружня до молоді» Сумської міської ради. Завдяки систематичним інтерактивним зустрічам із фахівцями КДМ студентська та курсантська молодь закладу вищої освіти обізнана у питаннях формування та збереження свого здоров’я.

Так, 08 вересня 2021 року у рамках лекторію «Молодь за здоровий спосіб життя» для студентів-першокурсників провідним фахівцем відділення кадрового забезпечення Ганною Мітітєл було організовано інтерактивну зустріч із фахівцями КДМ щодо статевого та репродуктивного здоров'я. Соціальним педагогом «Клініки, дружньої до молоді» в інтерактивній роботі був використаний ролик Теа consent, озвучений українською ГО «Жіночі перспективи».

«Клініка, дружня до молоді розпочала профілактичну роботу в новому навчальному році. Символічно, що перші наші відвідувачі є студенти Сумської філії ХНУВС, наші давні друзі, дякуємо адміністрації закладу вищої освіти за розуміння необхідності сексуальної освіти для молоді, відповідної віку, науково обгрунтованої, від сертифікованих фахівців #КДМ_Суми за програмами, затвердженими Міністерством освіти і науки України», - наголосила головний лікар Владлена Концевич.