З метою активізації наукової роботи студентів та курсантів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти, презентації та апробації наукових досліджень, сприяння обміну актуальною науково-практичною інформацією щодо сучасних викликів та проблем у юридичній науці в Сумській філії ХНУВС відбувся круглий стіл «Галузі юридичної науки та виклики сучасності».

З вітальним словом виступили директор Сумської філії Сергій Лукаш, заступник директора Катерина Науменко та завідувач кафедри юридичних дисциплін Оксана Панасюк. Модератором заходу виступила доцент кафедри юридичних дисциплін Наталія Дуравкіна.

Учасниками круглого столу були курсанти та студенти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти Сумської філії.

До уваги учасників були представлені доповіді «Конкуренція кримінально-правових норм, що передбачають відповідальність за статеві кримінальні правопорушення», «Відпустка у зв’язку з викиднем: міжнародний досвід», «Право дітей та інших категорій осіб бути вислуханим в цивільному процесі», «Право дитини на правову допомогу», «Судові витрати в цивільному процесі через призму доступу до правосуддя», «Право дітей на інформацію в цивільному процесі», «Віртуальні об'єкти: цивільно-правова реальність віртуальних відносин», «Вакцинація від COVID-19: право чи обов'язок в Україні».

Круглий стіл пройшов у формі жвавої та цікавої дискусії. Учасниками було прийнято рішення прийняття апробації наукових досліджень доповідаючих.