Викладачі Сумської філії ХНУВС активно впроваджують принципи міжпредметних зв’язків у процесі викладання іноземної мови з метою підвищення якості професійної підготовки майбутніх правників.

11 жовтня старший викладач кафедри гуманітарних дисциплін Лариса Гарцунова провела бінарне заняття для здобувачів вищої освіти 1 курсу на тему «Legal Professions» разом із практикуючим юристом, керівником Сумського регіонального офісу GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit), радником з юридичних питань програми «U-LEAD з Європою» (Ukraine – Local Empowerment, Accountability and Development Programme) Мариною Лобовою.

Під час заняття пані Марина поділилась власним професійним досвідом, розповіла про напрямки діяльності програми «U-LEAD з Європою», яка допомагає громадам у підготовці 130 концепцій партнерських проєктів місцевого розвитку регіонального значення. Ці проєкти спільно розробляються 310 українськими громадами в рамках ініціативи U-LEAD з проєктів муніципального партнерства. Крім того, гостя закцентувала увагу майбутніх правників на важливості вивчення іноземної мови з метою підвищення конкурентоспроможності на ринку праці.

Отримана інформація розширила горизонти бачення здобувачів вищої освіти щодо можливостей та перспектив співпраці з міжнародними організаціями у правовому полі.

Щиро дякуємо Марині Лобовій за зустріч і бажаємо подальших успіхів !