У цьому навчальному році діяльність Центру академічного письма Сумської філії розпочалась із інформаційної години на тему «Академічна доброчесність. Кодекс честі» для студентів 1 курсу. Завідувач бібліотеки Світлана Григор’єва повідомила про підвищення уваги до академічної культури, яка передбачає, у першу чергу, дотримання принципу академічної доброчесності. Також завідувач бібліотеки ознайомила присутніх із Кодексом доброчесності, якого вони мають дотримуватися при написанні власних наукових досліджень протягом навчання в університеті.

Професор кафедри гуманітаних дисциплін, керівник Центру академічного письма Сумської філії Надія Демиденко зауважила, що під терміном «академічне письмо» слід розуміти діяльність дослідника зі створення наукових чи навчальних текстів. Однією із провідних основ академічного письма є наукова етика, головним принципом якої залишається розмежування власної і чужої думки. Під час організації науково-дослідних робіт необхідно також дотримуватись відповідних вимог до оформлення цитат та посилань, встановлених стандартів щодо складання бібліографічних списків літератури.

На завершення зустрічі Надія Демиденко повідомила, що наступне заняття Центру академічного письма, який знаходиться у бібліотеці Сумської філії, буде присвячене темі «Академічне письмо - як один із різновидів наукового (академічного) спілкування».