Практико-орієнтована підготовка студентів є одним із стрижнів освітнього процесу, а проведення бінарних занять є однією із його форм. За ініціативи завідувача кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Олени Анатоліївни Лук’янихіної в рамках дисципліни «Безпека життєдіяльності» перед студентами першого курсу і викладачами виступив Бова Андрій Юрійович – завідувач обласного методичного кабінету навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Сумської області.

У першій частині зустрічі присутнім було доведено інформацію про види надзвичайних ситуацій осінньо-зимового періоду, що найчастіше відбуваються на Сумщині, їх причини і наслідки. Доповідач акцентував увагу на правилах поведінки населення під час пожеж.

Друга частина зустрічі відбувалась у формі тренінгу на тему: «Принципи проведення реанімаційних заходів», до чого були безпосередньо залучені присутні в аудиторії студенти.

З точки зору практичного використання присутнім було важливо дізнатися від фахівця, що довгий час працював у Червоному хресті, а тепер навчає інших, що робити, коли людина потребує допомоги і спробувати на манекені відпрацювати алгоритм проведення реанімаційних заходів.

Настанови і поради практичного працівника супроводжувались яскравими прикладами, що створило в аудиторії невимушену атмосферу діалогу і співробітництва.