Директор Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Сергій Лукаш та старший викладач кафедри юридичних дисциплін Марина Колесник взяли участь в роботі круглого столу «Особливості застосування антикорупційного законодавства», що проводився в Сумській обласній державній адміністрації за ініціативи голови Громадської ради при МВС, який також очолює Центр запобігання та протидії корупції, Володимира Мартиненка.

В заході взяли участь близько трьохсот осіб. До обговорення заявленої теми долучилися провідні викладачі та науковці закладів вищої освіти, керівники Сумської обласної державної адміністрації, силових структур області та представники громадськості. Перебували на відеозв‘язку і представники влади міст обласного підпорядкування та районів області.

«Ми сьогодні спробували поєднати науковців з їхньою науковою базою про боротьбу з корупцією і власне людей, які реалізують це законодавство. Ця тема не нова, але вона є дуже важливою» - зазначив заступник голови облдержадміністрації Іван БОРШОШ.

Володимир Мартиненко повідомив, що останнім часом в Україні приймається близько 150 нормативно-правових актів в рік щодо боротьби з корупцією. І саме ті, хто на практиці сьогодні реалізує наше законодавство, може оцінити його і додати свої пропозиції. За його словами, Сумщина є пілотною областю, де започатковуються на обласному рівні подібні «круглі столи» про шляхи запобігання та протидії корупції.

До обговорення піднятих проблемних питань долучилися всі учасники «круглого столу». Дискусія виявилась досить жвавою і підняла до розгляду та опрацювання додатково ще кілька тем, що стосувались як самого процесу досудового розслідування корупційних діянь, так і їх судового розгляду.