Початок весни завжди надихає: отримання сертифікатів про участь у заходах, спрямованих на підвищення професійного рівня науково-педагогічного працівника закладу вищої освіти, є підтвердженням актуальності обраного вектору руху у напрямку особистісного розвитку й удосконалення викладацьких компетентностей.

Завідувач кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Олена ЛУК’ЯНИХІНА брала участь у вебінарах:

1) «Техніки деескалації конфліктних ситуацій для поліції» (організатори – відділ міжнародного співробітництва ХНУВС у взаємодії з Регіональним представництвом Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) у Харкові).

Спікер заходу радник з питань верховенства права Регіонального представництва КМЄС у Харкові Саєр Аммар на прикладі кейсів розглянув можливі і найефективніші способи розв’язання конфліктних ситуацій, що виникають під час виконання службових обов’язків у працівників поліції. Учасники вебінару теж долучалися до обговорення методів реагування на ситуації, розглянуті у представлених завданнях, і пропонували власні способи вирішення конфліктної ситуації.

2) «Сучасні тренди в економіці та роль бізнес освіти» за матеріалами «Давоського порядку денного» (організатори – Українська асоціація розвитку менеджмент та бізнес освіти та Київський інститут бізнесу та технологій).

Спікери: Світлана Ковальчук, виконавча директорка Yalta European Strategy; Олена Никифорук, зав. відділом розвитку виробничої інфраструктури Інституту економіки та прогнозування НАН України; Всеволод Яковлев, Dr. Science Skolkovo; Юрій Єхануров – прем’єр-міністр України (2005-2006рр..), Іма Хренова-Шимкіна, заступник директора проекту GIZ «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні» та інші.

Метою заходу стало поширення інформації про нові світові тренди та ризики в економіці, коригування освітніх програм у варіативній частині та зміцнення світоглядних позицій викладачів університетів.

Щиро вдячні організаторам обох заходів і можливість долучитися до участі в них!