У межах вивчення дисципліни «Іноземна мова» доцентом кафедри гуманітарних дисциплін Юлією Самойловою та старшим викладачем кафедри Зоряною Мохоньок було організовано бінарне заняття спільно із представником ювенальної превенції ГУНП в Сумській області для здобувачів вищої освіти 2 курсу.

Начальник зазначеного відділу, підполковник поліції Сергій Тарасенко розказав студентам про функції та завдання ювенальної превенції, особливості роботи із малолітніми та неповнолітніми дітьми, своєрідність розшуку безвісно зниклих осіб, що не досягли 18 років. Окрім цього, Сергій Іванович роз’яснив майбутнім правоохоронцям питання відповідальності малолітніх та неповнолітніх правопорушників за діючим законодавством України та акцентував увагу на проблемі домашнього насильства в Україні.

Наприкінці інформативної та змістовної бесіди підполковник Тарасенко наголосив на важливості профілактичної роботи із малолітніми, неповнолітніми та їхніми батьками, відповів на запитання студентів щодо критеріїв відбору для заміщення вакантних посад у відділі ювенальної поліції ГУНП в Сумській області.