Виховання гармонійної, духовно збагаченої та національно свідомої особистості є на сьогодні одним із найважливіших завдань закладу вищої освіти.

У рамках освітнього процесу та за програмою Університету культури здобувачі Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ переглянули та обговорили соціально-національну драму за п’єсою Миколи Куліша «Мина Мазайло» у Сумському обласному театрі юного глядача.

Вистава «Мина Мазайло» справила незабутнє враження. Цього весняного вечора майбутні юристи поринули в атмосферу 20-х років минулого століття, бо неперевершена гра акторів театру передала головну ідею твору.

Професор кафедри гуманітарних дисциплін Валентина Василенко зазначила, що вистава «Мина Мазайло» - це справжній мовний шедевр, створений геніальним драматургом сучасності Миколою Кулішем у 1928 році. Проблеми шовінізму, українізації та суспільних змін, які порушені у творі «Мина Мазайло», є актуальними і сьогодні. Переглянувши виставу, ми змогли ще раз у цьому переконатися. Це найбільш знакова для українців п’єса ХХ століття.

«Незважаючи, що ця гостросоціальна комедія була написана майже 100 років тому, вона і сьогодні є яскравою паралеллю сучасності, - вважають здобувачі, - а ті політичні чвари, дурнуваті переконання, які висміяні у творі, навчають нас, молоде покоління, поважати одне одного. Ми любимо свою рідну мову, розмовляємо та спілкуємося виключно українською. Адже мова – це оберіг нашої національної ідентичності.

На думку провідного фахівця відділення кадрового забезпечення Ганни Мітітєл, «…театр - це завжди атмосфера свята, духовності, високої культури, яке сприяє гармонійному розвитку молодої особистості, дає можливість відчути справжні емоції та почуття».