Вивчення дисципліни «Методологія наукової діяльності» у сучасних умовах є цікавим та інтерактивним процесом, оскільки існує можливість отримання потрібної інформації безпосередньо із першоджерел. Розширення інформаційного поля для сучасних здобувачів освіти є звичною справою завдяки вебінарам, семінарам і конференціям, що проводять компанії – розробники програм з антиаплагіату, власники наукометричних баз даних, що формують архітектуру наукового простору і сприяють її наповненню якісним змістом і кількісними показниками.

Завідувач кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Олена Лук’янихіна та студентка 1-го курсу магістратури спеціальності 081 «Право» Марія Проценко стали учасниками спільного вебінару компаній Антиплагіат і Clarivate на тему: «Publish not perish, або як не загинути під час опублікування».

Із доповідями виступили: Ольга Бєлєнькая – керівник НМЦ компанії «Антиплагиат» із презентацією на тему: «Система «Антиплагіат” на допомогу авторові наукових публикацій» та Ірина Тихонкова, к.б.н., тренер з інформаційно-аналітичних ресурсів та навчання компанії Clarivate з презентацією на тему: «Ресурси Clarivate для авторів».

Доповідачі зупинились на основних формах плагіату у наукових публікаціях, методах його уникнення для створення якісної наукової публікації, методах вибору та ідентифікації міжнародних наукових журналів стосовно їх доброчесності та багатьох інших аспектах процесу публікації як за формою, так і за змістом.

Практичні рекомендації від доповідачів семінару стануть у нагоді здобувачам вищої освіти під час вивчення теми «Оприлюднення та апробація результатів наукових досліджень як процес комунікації з науковою спільнотою» і допоможуть у формуванні власної траєкторії опублікування і представлення профілю науковця у Інтернет просторі.

Учасники отримали сертифікат за участь.