За ініціативи завідувача кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Лук’янихіної Олени Анатоліївни з метою забезпечення зв’язку теоретичних знань з практичними навичками для курсантів 1-го курсу проведено бінарне заняття у співпраці із правоохоронними органами м. Суми. В рамках вивчення дисципліни «Інформаційні технології» з теми «Інформаційно-аналітичне забезпечення Національної поліції України» доцентом кафедри Світланою Миколаївною Виганяйло організовано похід до підрозділу «Лінія 102» ГУНП в Сумській області.

Метою заходу стало дослідження алгоритму функціонування системи централізованого управління нарядами поліції «Лінія 102».

Основними завданнями були − відпрацювання навичок та умінь роботи у системі централізованого управління нарядами поліції, інформаційно-технічного забезпечення Національної поліції, дослідження повного циклу проходження інформаційних потоків у підрозділах Національної поліції України.

Провідні спеціалісти підрозділу детально пояснили принципи роботи системи, проходження потоків інформації. Курсанти мали можливість попрацювати з системою на автоматизованому робочому місці оператора та диспетчера, прослідкувати за потоками інформації, дослідити інтерфейси інформаційних ресурсів та особливості програмного забезпечення.

Заняття відбулось динамічно та результативно, що сприяє якісній професійній підготовці правоохоронців.