Масляна – одне із яскравих та веселих народних свят, яке проводиться в Україні з метою збереження багатовікової культури, звичаїв, обрядів та традицій нашого народу. Саме народні традиції відіграють вагому роль у виховній роботі та формуванні особистості.

Не порушуючи добрих традицій, які склалися за 26 років у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ, з дотриманням усіх карантинних обмежень було проведено під час Масляного тижня благодійний ярмарок-конкурс «Масляну зустрічаємо – млинцями пригощаємо».

Дана акція була ініційована студентсько-курсантським самоврядуванням на підтримку нашої маленької підопічної, яка з січня місяця перебувала у відділенні патології новонароджених Сумської обласної дитячої клінічної лікарні, а сьогодні знаходиться у Сумському будинку малюка.

На благодійному ярмарку усі присутні мали можливість дізнатися від ведучих про історичні витоки та традиції святкування Масляної. Усі бажаючі змогли посмакувати млинцями з різноманітними начинками. Смаколики, які були підготовлені, як студентами, так і співробітниками закладу вищої освіти на ярмарок-конкурс, були високо оцінені журі та гостями.

Номінацію «Найкраща презентація» отримала група студентів СФ-ПД-дср-19-1.

Керівництво Сумської філії дякує усім, хто взяв участь у ярмарку, за чуйність, доброту, людяність, небайдужість та підтримку традицій навчального закладу.