Вибір професії для кожної молодої людини – це вибір подальшого шляху навчання і праці, свого місця в житті. Профорієнтація є одним із видів допомоги людині в усвідомленні своїх цілей, потреб, цінностей, у самовизначенні.

Відповідно до плану профорієнтаційних заходів кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС доцентом кафедри Мариною Василенко була проведена профорієнтаційна зустріч із випускниками ЗОШ м.Охтирка та Охтирського району.

Учням була надана інформації щодо умов вступу на навчання до філії, правил подання документів кандидатів на навчання у закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання, роз’яснено особливості організації освітнього процесу, практичного навчання, наукової та міжнародної діяльності, дозвілля студентів та курсантів. А також були надані вичерпні відповіді на питання учнів стосовно навчання на денній та заочній формах, наявності військової кафедри, матеріально-технічної бази, вартості навчання.

Після завершення заходу усі бажаючі отримали інформаційно-агітаційні матеріали з детальною інформацією про Сумську філію Харківського національного університету внутрішніх справ.