Завідувач кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Надія Демиденко взяла участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції, присвяченій пам’яті видатним українським вченим, які зробили неоціненний вклад у розбудову української та світової науки і культури у першій половині ХХ століття. Мова йшла про легендарну родину братів Тимошенків, уродженців села Базилівки Чернігівської губернії (тепер Конотопський район Сумської області) Степана Тимошенка (1878-1972), Сергія Тимошенка (1881-1950) та Володимира Тимошенка (1885-1965).

На конференції зазначалось, що Степан Тимошенко восени 1918 очолив Інститут технічної механіки (тепер інститут механіки НАН України імені С. П. Тимошенка). У 1920 році був змушений емігрувати за кордон, ставши фундатором школи прикладної механіки у США. Його брат, Сергій Тимошенко, був засновником архітектурного інституту у Києві, працював міністром шляхів в урядах УНР 1919-1920 рр. У 1918 році – на посаді губернського комісара Харківщини. Займаючись політичною діяльністю, не полишав архітектурної справи, створюючи проєкти споруд у стилі українського модерну, національного романтизму. Молодший з братів – Володимир, економіст за фахом, працював в американському уряді за часів президента Рузвельта.
І хоч родині Тимошенків не судилося творити на рідній землі, але вони гідно представляли її в близьких і далеких світах.

Учасники конференції запропонували встановити меморіальну дошку, присвячену родині Тимошенків, на їх малій батьківщині. Тим більше, що згідно Постанови Верховної Ради України «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2021 році» на державному рівні буде відзначатися 140-річний ювілей Сергія Тимошенка.