За словами міністра внутрішніх справ, наразі Система авіаційної безпеки налічує два базових майданчики – у Ніжині і Каневі. МВС планує, що вже найближчим часом подібний майданчик з’явиться і в гірській місцевості. 

Про це Арсен Аваков заявив під час інтерв’ю Дмитру Гордону. 

«Так, в України буде третій по величині парк авіаційної безпеки – 75-80 гелікоптерів, це і французькі Airbus і наші Мі-8. Система авіаційної безпеки, перші дві базові площадки – Ніжин і Канів. В цьому році ми отримаємо ще 26 гелікоптерів до тих десяти, що вже маємо. Це складна задача: треба підготувати техніків, інфраструктуру, запчастини. А це означає, що ми вже можемо розраховувати на систему санітарної авіації – це реальна послуга, це якість життя наших громадян. Коли людина в горах ламає ногу, вагітна жінка, відрізана у глухому селі від медичної допомоги, чи терміново треба доставити пацієнта чи орган для термінової трансплантації – працює санітарна авіація», – сказав очільник МВС.

Він також зазначив, що у випадку надзвичайної ситуації, наприклад, як було з пожежею в Чорнобилі, обладнання на гелікоптерах змінюється і «всі вони займаються проблемою, яка виникла».

Департамент комунікації МВС України