У Сумському районному управлінні поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області відбувся інтегрований семінар «Лінгвістична компетентність у професійній комунікації поліцейського» за участю професора кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Валентини Василенко та старшого інспектора з особливих доручень Управління дотримання прав людини Національної поліції України Євгенія Євтєєва.

Учасниками заходу стали співробітники відділу кримінальної поліції, слідчого відділу, секторів дізнання, адміністративної практики та кадрового забезпечення.

Під час семінару за допомогою інтерактивних методик із презентацією поліцейські пригадали основи ділового письма та їх важливе значення в роботі працівників поліції. Спікери окреслили положення використання офіційно-ділового стилю при усному спілкуванні та в оформленні функціональних документів, детально зупинилися на мовних і лексичних особливостях, які встановлено для кримінальних процесуальних та службових документів.

Було зосереджено увагу на змінах та доповненнях, які відбулися в новому Українському правописі, продемонстровано у ретроспективі основні відмінності та нововведення.

Учасники семінару в ході дискусії мали можливість обговорити з досвідченим фахівцем актуальні питання, отримати відповіді на запитання та почути корисні практичні рекомендації.