Під час колегії МВС міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що у 2020 році завдяки консолідованим зусиллям команди МВС, Державної міграційної служби та Головного сервісного центру в мобільному додатку «ДіЯ» запроваджено цифрові образи паспорта громадянина України у вигляді ID-картки та закордонного біометричного паспорта, посвідчення водія, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

«З’явилась можливість сплачувати штрафи за порушення Правил дорожнього руху в режимі он-лайн. Ми довели суспільству, що держава може забезпечити якісний та зручний сервіс, центром якого є людина», - зазначив міністр.

Водночас, Арсен Аваков наголосив, що ще одним важливим проєктом МВС у минулому році став «Поліцейський офіцер громади».

«Вже зараз у 275 ОТГ у 13 областях офіцери живуть та працюють серед мешканців, надаючи повний первинний поліцейський сервіс. Ще в 6 областях проект втілено частково», - підкреслив міністр.

За його словами, незалежні опитування в територіальних громадах, де працюють такі офіцери, показало 70-відсоткову довіру до поліцейських.

«Тож наше завдання – забезпечити кожну територіальну громаду поліцейським офіцером, який там живе і працює», - зазначив міністр.

Нагадаємо, у суботу, 6 лютого, у ХНУВС відбувся черговий випуск офіцерів громади.

Департамент комунікації МВС України