Pearson Tests of English – лінійка міжнародних екзаменів, орієнтованих на кандидатів, які не є носіями англійської мови. Тест оцінює наскільки добре аплікант розуміє носіїв мови і грамотно висловлює свої думки в усній і письмовій формі. У професійному спілкуванні повинен вміти висловлювати свої думки коректно, адекватно і стилістично грамотно, здатний спілкуватися без явних труднощів з підбором слів і виразів, а також підтримувати ефективне листування англійською.

Екзамен складається з двох частин: письмової (аудiювання, письмо i читання) та усної. Екзаменацiйнi роботи учасникiв тестування перевiряють квалiфiкованi екзаменатори у Великій Британії. Усний тест проводять сертифiкованi екзаменатори у мiсцевих центрах тестування, i його результати також надсилають у Велику Британію для перевiрки.

На сьогодні свій рівень знання англійської мови підтвердила старша викладачка кафедри гуманітарних дисциплін Зоряна Мохоньок. Загалом, у Сумській філії ХНУВС це вже другий сертифікат рівня С1. Доцент кафедри гуманітарних дисциплін, кандидат педагогічних наук Юлія Самойлова раніше склала екзамен та отримала сертифікат рівня С1.