Заідувач кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Олена ЛУК’ЯНИХІНА взяла участь у вебінарі на тему «Навики міжособистісного спілкування для поліцейських, які взаємодіють з громадянами». Захід організовано відділом міжнародного співробітництва ХНУВС у взаємодії з Регіональним представництвом Консультативної місії Європейського Союзу (КМСЄ) у Харкові.

Основний спікер заходу – радник/тренер з питань взаємодії поліції з громадою від Регіонального представництва КМЄС у Харкові Юрій Міхалков (Болгарія).

Доповідь була присвячена аспектам формування soft skills у курсантів-правоохоронців як необхідних навичок у процесі спілкування з громадянами під час виконання службових обов’язків.

Було представлено різні підходи до забезпечення ефективних комунікацій поліцейських з громадянами, зокрема «вербальне дзюдо», на сутності і перевагах котрого доповідач зупинився детально.

Червоною ниткою через весь семінар проходила думка, що формування навичок спілкування, ефективної взаємодії, деескалації різного роду конфліктів сприятиме підвищенню ефективності роботи поліцейських, зміцненню довіри між правоохоронцями та громадянами.

Впродовж заходу спікером були запропоновані яскраві приклади кейсів, в котрих була відображена проблема і її розв’язання. Інтерактивні методи, застосовані в семінарі, забезпечити ефективний зворотній зв’язок між спікером і учасниками.

Можливість долучитися до обговорення теми, що відповідає порядку денному реформи сектору цивільної безпеки в Україні, сприяє підвищенню рівня обізнаності й актуалізації власних досліджень, їх впровадженню в освітній процес, зокрема під час викладання дисципліни «Особиста безпека поліцейського».

Вебінар проводився англійською мовою з послідовним перекладом на українську.