Волонтерська діяльність із кожним днем набирає обертів, і стає набагато різноманітнішою завдяки активній роботі небайдужих людей, готових на громадських засадах, в рамках волонтерського руху, в добровільній і безкорисливій формі, допомагати кожному, хто її потребує.

Багато років поспіль волонтери Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ допомагають Сумському спеціалізованому будинку дитини. Волонтери влаштовували для малечі новорічні свята, грали з ними в ігри, демонстрували театральні вистави, приділяли їм увагу, якої їм бракувало.

Проте СOVID-19 змінив умови цьогорічного візиту і невеличка волонтерська делегація Сумської філії лише передала для малечі цього закладу зібрані колективом теплі речі (пухові куртки, комбінезони, дитячі костюми, шапки тощо).

Волонтери Сумської філії запевняють, що завжди будуть допомагати тим людям, хто опинився у скрутному становищі та звертати увагу на тих, хто цього потребує, а саме - діти-сироти та діти, які залишилися без батьківської опіки Сумського спеціалізованого дитячого будинку, Улянівської спеціалізованої школи-інтернату та Сумського центру соціально-психологічної реабілітації для дітей.