29 січня 2021 року Україна відзначає 103-ю річницю бою під Крутами, який для нашого народу став символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежність.

Із нагоди вшанування пам’яті Героїв Крут у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ для курсантської молоді було організовано та проведено тематичний захід «Пам’ятаємо про Крути» на базі Сумського обласного краєзнавчого музею.

Під час заходу курсанти мали можливість послухати історію про героїчну і, водночас, трагічну подію, яка знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців. Наукові співробітники музею ознайомили курсантів із фотодокументальними свідченнями подвигу студентів і гімназистів, які у січні 1918 р. полягли у важкому бою із загонами більшовиків біля залізничної станції Крути, провели годину пам’яті «Крути навіки у серці моїм» та презентували світлини учасників вікопомного бою, документи про вшанування пам’яті загиблих Героїв Крут та інші тематичні матеріали.

Мета заходу, організованого провідними фахівцями Ганною Мітітєл та Сергієм Товстухою, полягала у тому, щоб сучасна молодь знала історію свого народу, своїх героїв, надихалася їх вчинками і мала щире бажання не підвести героїчних пращурів.